خداوند با این جمله ڪه میفرماید " رحمت و بخشش را بر خود حتم ڪرده" موضوع معاد را مطرح ڪرده ،آرے خداوندے ڪه رحمت و بخشش را بر خود حتم ڪرده آیا اجازه میدهد رشته ے حیات انسانها با مرگ به ڪلے پاره شود و تڪامل و حیات ادامه نیابد؟ آیا این با رحمت او میسازد؟ آیا او درمورد بندگانے ڪه مالڪ و مدبر آنهاست ، ممڪن است چنان بے مهرے ڪند ڪه بعد از مدتے راه فنا بپویند و به هیچ و پوچ تبدیل شوند؟ بے شڪ نه.بلڪه رحمت وسیع او ایجاب میڪند ڪه موجودات بویژه انسان را در مسیر تڪامل پیش ببرد و همانطور ڪه در پرتو رحمت خویش، بذر ڪوچڪ و بے ارزشے را به درخت تناور و پر محصول تبدیل میڪند ، همین رحمت ایجاب میڪند ڪه انسان را ڪه استعداد بقا و زندگانے جاودانے دارد ،پس از مرگ، در لباس حیاتے نو در عالمے وسیعتر درآورد و در این سِیر عبدے تڪامل ، دست رحمتش پشت سر او باشد.در اینجا ممڪن است گفته شود ڪه زندگے جاودانه ،تنها براے مومنان مصداق رحمت است؛ ولے براے غیر آنها جز زحمت و بدبختی،چیزے نیست.در پاسخ باید گفت ڪه شڪ نیست ڪه ڪار خدا فراهم ڪرده زمینه هاے رحمت است .او انسان را آفرید و به او عقل داد و پیامبران را براے هدایت و رهبرے او فرستاد و انواع مواهب را در اختیار وے گذاشت و راهے بسوے زندگے جاویدان به روے همگان گشود .این ها بدون استثنا رحمت است.حال اگر در طریق به ثمر رساندن این رحمتها ، خود انسان راه خویش را ڪج ڪند و تمام زمینه هاے رحمت را براے خود به شڪنجه و زحمت تبدیل ڪند این موضوع هیچگونه لطمه اے به رحمت بودن آنها نخواهد زد و تمام سرزنشها متوجه انسانے است ڪه زمینها هاے را به عذاب تبدیل ڪرده.
هواشناسی
اعلام کرد
ابرهای رحمت خدا
درماه مبارک رمضان
24 ساعته
ثانیه به ثانیه
درحال باریدنند
لطفا هر گونه
چتر گناه را
از روی سر خود بردارید
تا دل و جانتان
خیس باران
لطف و رحمت الهی شود
〰〰〰
رمضان در لغت از «رمضاء» به معناى شدت حرارت و سوزانيدن است.
پيامبر اكرم(ص) مى فرمايد: رمضان به اين نام خوانده شده است، زيرا گناهان را مى سوزاند.
(بحارالانوار، علامه مجلسى، ج ۵۵)
نکاتی در مورد آیه 105سوره مائده:
خودسازی فردی و امربه معروف ونهی ازمنکر؛دو وظیفه درکنارهم:
بعضی پنداشته اند میان این آیه ودستور امربه معروف ونهی ازمنکر ،نوعی تضاد وجوددارد،زیرا این آیه میگوید که اگر شما مواظب حال خویشتن باشید،انحراف دیگران در شما اثری نمیگذارد.
در روایتی نقل شده که از پیامبر(ص)درباره این آیه سوال کردند.ایشان فرمود:"امربمعروف ونهی ازمنکرکنید؛اما هنگامی که دیدید مردم ،دنیا را مقدم داشته و بخل وهوای نفس برآدمها حکومت میکند وهرکس تنها خود را میپسندد ،به خویشتن بپردازید و عوام را رها کنید."
درهرحال شک نیست که امربه معروف ونهی ازمنکر ،ازمهمترین ارکان اسلام است که به هیچ وجه نمیتوان از زیر بار مسئولیت آن شانه خالی کرد.تنها هنگامی این دووظیفه ساقط میشود که امیدی به تاثیر آن نباشد وشرایط لازم فراهم نگردد.
منابع:نمونه،ج5،ص109
نکاتی درمورد آیه119سوره مائده:
ارزش و اثر صداقت:
خداوند در این آیه میفرماید که صدق و راستی راستگویان دردنیا،درسرای آخرت به آنها سود میبخشد.این صدق وراستی البته تنها شامل صداقت زبانی نیست؛بلکه صداقت عملی نیز لازم است.البته راستی گفتار عاقبت به راستی کردار می انجامد.
درروایتی نقل شده که مردی صحرانشین از پیامبر(ص)تقاضای نصیحتی کرد.پیامبر به او توصیه کرد که دروغ نگوید.آن مرد اظهار کرد که عمل به همین یک نصیحت ،او را از تمام گناهان بازداشته؛زیرا با هیچ گناهی روبرو نمیشد مر اینکه به یادش می افتاده که اگر آن گناه را انجام دهد وکسی از اوبپرسد چه کردی،باید راستش رابگوید ومردم را ازگناهش آگاه کند .بنابراین از ترس همین مطلب از آن گناه دست می کشیده است.
منبع:المیزان،ج6،ص237
نکاتی درمورد آیه 2سوره انعام:
اجل واقسام آن:
شک نیست که کلمه "اجل مسمی" و"اجلا"در این آیه به دومعنی متفاوت است.از این رو مفسران درباره تفاوت این دو بحث کرده اند.
ازآیات قرآن وروایات اهل بیت(ع)استفاده میشود که تفاوت این دو در این است که اجل به تنهایی به معنای عمرووقت ومدت غیرحتمی است.به عبارت دیگر،اجل مسمی ،مرگ طبیعی ،واجل ،مرگ زودرس است.
این دو اجل برای انسان به این معناست که اگر تمام شرایط برای بقا وحیات او موجود باشد وموانع آن برطرف گردد،ساختمان وجودی او ایجاب میکند که مدت طولانی-مثلا80سال-زندگی کند؛اما ممکن است براثر حادثه ای –مانند تصادف یا خودکشی-درسن 40سالگی بمیرد.
پس 80سالگی ،اجل مسمای او بوده و40سالگی اجل او.
باتوجه به روشن شدن معنی این دونوع اجل ،بسیاری از مطالب روشن میشود,ازجمله اینکه درروایات میخوانیم که صله رحم عمررازیاد یا قطع رحم ،آنرا کم میکند.
منظور از عمر واجل در این موارد،اجل غیر حتمی است.دراین صورت باید توجه داشت که هر دو اجل از ناحیه خدا تعیین میشود،یکی به طور مطلق ودیگری به صورت مشروط یا معلق؛درست مثل اینکه بگوییم :این چراغ بدون هیچ قید وشرطی پس از بیست ساعت خاموش میشود؛ولی اگر طوفان بوزد،بعد ازدوساعت خاموش خواهد شد.درمورد انسانها یاملتها نیز خدا اراده کرده است که اگر مانعی پیش نیاید ،تازمان مشخصی زندگی کنند؛اما در صورت بروز مانع-مثل گناه یا تنبلی وسهل انگاری آنها یا...-قبل از آن زمان ازبین میروند.
تفسیرنمونه،ج5،ص148
نشر این مطلب با نام وب همسفر تابهشت موجب رضایت ماست
س 741: کسی که با پوشیدن لباس مخصوص (مانند لباس غواصی) بدون اینکه بدنش خیس شود، در آب فرو رود، روزهاش چه حکمی دارد⁉️
ج: اگر لباس به سر او چسبيده باشد، صحّت روزهاش محل اشکال است و بنا بر احتياط وجوبى قضاى آن لازم است.
س 742: آیا مسافرت عمدی در ماه رمضان به قصد افطار و فرار از روزه گرفتن، جایز است⁉️
ج: مسافرت در ماه رمضان اشکال ندارد، و در صورت مسافرت، ولو اينکه براى فرار از روزه باشد، افطار بر او واجب است.
س 743: شخصی که روزه واجب بر عهدهاش است و قصد دارد که آن را بگیرد، ولی بر اثر پیشامدی نتواند روزه بگیرد مثلاً بعد از طلوع خورشید آماده مسافرت شد و به سفر رفت و بعد از ظهر برگشت و در بین راه هم مرتکب هیچیک از مفطرات نشد، ولی وقت نیت روزه واجب از وی فوت شد، و آن روز هم از روزهایی است که روزه در آن مستحب است، آیا میتواند نیت روزه مستحبی کند یا خیر⁉️
ج: اگر قضاى روزه ماه رمضان بر ذمّهاش باشد، نيت روزه مستحبى حتى بعد از فوت وقت نيت روزه واجب، از وى صحيح نيست.
س 744: من معتاد به سیگار هستم و در ماه مبارک رمضان هر چه تلاش میکنم که تندخو نباشم نمیتوانم و همین باعث ناراحتی زیاد افراد خانوادهام شده است و خودم هم از وضعیت دشوارم رنج میبرم، تکلیف من چیست⁉️
ج: روزه ماه مبارک رمضان بر شما واجب است و بنا بر احتياط واجب جايز نيست در حال روزه سيگار بکشيد، و نبايد بدون دليل با ديگران تند برخورد کنيد.
حضرت استاد احدی به نقل از حضرت آیت الله بهاءالدینی :
اگر زنان چادری میخواستند نشانشان میدادم عرقی که در فصل گرما به خاطر حفظ حجاب می ریزند , دانه دانه اش خورشید است . شما خورشید خدا هستید .
و ایشان این روایت را از ثواب الاعمال نقل می کردند عرقی که زن زیر چادر میریزد سه جا برای او نور می شود :
این موسسات دینے بهمراه رسانه هاے دیدارے و شنیدارے این دولتها ازسایتهاے دهه ے هشتاد میلادے مردم خود را به ایمان جمعے به وقوع حادثه اے بزرگ در سرزمین شام ڪه به نـــــــبــــرد هــــســــتــــه اے خواهد انجامید توجه داده اند.و پیوسته مردم خود را به ایمان به این نڪته فرا میخواند ڪه بزودے لشڪرے از دشمنان مسیح ڪه بدنه ے اصلے آن از میلیونها نظامے تشڪیل یافته ، ازعراق حرڪت میڪند و پس از گذشتن از رود فرات _ ڪه در آن زمان به خشڪے گراییده است_ بسوے قدس رهسپار میشود.اما نیروهاے مومن به مسیح،راه این لشڪر را سد ڪرده و همگے در" آرماگدون" با یڪدیگر برخورد خواهند ڪرد و در این مڪان است ڪه درگیرے اتفاق خواهد افتاد.صخرهها ذوب میشوند.دیوارها برزمین فرو میغلتند.پوست تن انسانها در حالیڪه ایستاده اند ذوب شده و میلیونهانفر از بین میروند ...
و این نبردیست نهایے و هسته ای.سپس مسیح براے بار دوم از جایگاه بلند خود بر زمین فرود مے آید و پس از چندے زمام رهبرے جهان را دردست گرفته و صلح جهانے را برقرار میڪند.او دولت صلح را برزمین نو و زیر آسمانے تازه بنا میڪند.و این مهم را از مرڪز فرماندهے خود در قدس عملے میسازد.
یڪ بررسے انجام گرفته ازسوے موسسه " تلسن" ڪه در اڪتبر سال 1985 به نشر رسیده است ؛ نشان میدهد ڪه در حال حاضر 61 میلیون آمریڪایے در انتظارواقعه ے آرماگدون گوش خوابانده اند و این در حالیست ڪه ذڪرموسسات دینے وایستگاههاے رادیو و تلویزیونے ڪه به این مهم پرداخته اند؛ در این مجال میسر نیست.
ڪلمه Armageddon "هَرمَجِدّون" واژه ایست یونانے ڪه بنا به تعریف واژه نامه هاے آمریڪایے همچون فرهنگ " وبستر" به معنے نبرد نهایے حق و باطل در آخر الزمان است.همچنین این واژه نام شهریست در منطقه عمومے شام ڪه بنا به آنچه در مڪاشفات یوحنا در عهد جدید آمده است، جنگے عظیم در آنجا رخ میدهد.و مرحله ے حاضر از زندگے بشر در آن زمان پایان مے یابد.بعبارتے نبرد مذڪور،مقدمه تحولے بزرگ است ڪه سرنوشت نهایے آدمے برروے ڪره ے زمین به آن بستگے دارد.
حادثه ظهور ،حادثه بزرگ است و قدرتهاے بزرگ جهان ،سیاست خارجے خود را برمبناے حوادثے ڪه بیش از آن رخ میدهد جهت داده و نقشه هاے نظامے خود را به شڪلے سامان داده اند ڪه آمادگے هاے لازم براے این حادثه در آن ملحوظ باشد.این در حالیست ڪه موسسات دینے و رسانه هاے این دولتها نیز ،مردم خود را براے پیشبازاین حادثه آماده میسازد.
برگرفته از ڪتاب الفباے مهدویت.به قلم مجتبے تونه اے
استفاده از این مطلب با نام وب همسفر تا بهشت موجب رضایت ماست
✿
مقام معظم رهبری:
اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم،رییس فضای مجازی کشور میشدم!
رایانه ها و فضای مجازی و سایبری که الان در اختیار شماست،
اگر بتوانید اینها را یاد بگیرید ،میتوانید یک کلمه حرف درست خودتان را
به هزاران مستمعی که شما را نمیشناسند ،برسانید!
این فرصت فوق العاده ای است؛
مبادا این فرصت را ضایع کنید !
اگر ضایع شد خداوند متعال از من و شما روز قیامت سوال خواهد کرد!
1391/7/20
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
مشکل کارهای ما اینه که برای رضای همه کار میکنیم،جز خدا"شهیدابراهیم هادی"
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
شهادت تیر و ترکش نیست؛آنروز که خدا را باهمه چیز و در همه جا دیدیم و نشان دادیم،شــــــهـــیــــد شده ایم
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
در زمین عشـــقـــی نیست که زمینت نزند،آســمــــان را دریاب
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
تنها و تنها خــــــداست که می ماند